Proizvodnja drevnih žitarica započeta je u oblasti Kursk 2008. godine, koja se nalazi na jugozapadu Rusije i predstavlja jednu od vodećih poljoprivrednih regija. Kursku oblast su izabrali zbog izuzetno pogodnih klimatskih uslova, kao i zbog retkog, veoma plodnog zemljišta – crnice, koja, u kombinaciji sa faktorima sredine, stvara nezamenljive uslove za uzgoj mnogih poljoprivrednih kultura.
Njihova osnovna ideja je da plasiraju na tržište zdrav i prirodan proizvod. Glavni principi njihovog poslovanja su - dobra namera i ljubav, kao podloga za proizvodnju hrane vrhunskog kvaliteta.
Drevne žitarice sa proizvode i prerađuju pomoću najnovijih tehnologija, koje štite zrno od unutrašnjih oštećenja i na taj način čuvaju sve vitamine i mikroelemente.
Na raspolaganju je širok izbor proizvoda, počevši od heljde u celom zrnu (prepečene i sirove), preko ruskog pirinča, prosa i drevne polbe, sve do funkcionalnih pahuljica od drevnih žitarica.