Ginko se koristi preko 5000 godina, u Kini pre svega i to za tretiranje astme jer sadrži snažne oksidanse, flavonoide i terpenoide. Koristi se i za terapiju poremećaja cirkulacije i poboljšanje memorije jer doprinosi proširenju krvnih sudova i “razređivanju” krvi.
Ima jako antioksidativno dejstvo, značajno smanjuje oksidaciju masti u krvnim sudovima i sprečava oštećenja nervnih ćelija koja nastaju pod dejstvom oksidativnog stresa. Smatra se da ovaj mehanizam utiče na sprečavanje oštećenja ćelija mozga. Ginko sprečava faktore koagulacije da dovedu do formiranja tromba.
Način upotrebe:
1-2 kafene kašičice praha dnevno izmešajte sa voćnim sokom ili dodajte smutijima, šejkovima i popijte. Najbolje je proizvod upotrebiti na temperaturi ispod 42°C da bi se sačuvali hranljivi sastojci sirovog ginko praha. Proizvod ne sadrži veštačke boje, aditive, konzervanse, zaslađivače i gluten.