Brašno od očišćene, posebno pripremljene heljde mlevene na mlinu sa mlinskim kamenom. Zbog načina mlevenja, brašno zadržava sve sastojke zrna i nutritivne vrednosti.
Proteini ove žitarice imaju jedinstveni sastav aminokiselina sa specijalnim dejstvima na snižavanju holesterola, antihipertenzijskim efektima i poboljšanjem stanja opstipacije, delujući slično kao dijetalna vlakna.
Nutritivne vrednosti: 9,6g/100g vlakana, 10,4g/100g proteina, 15 mg/kg cinka, 4,1 mg/kg gvožđa, 1932 mg/kg magnezijuma i 652 mg/kg kalcijuma.
Pri mlevenju heljde odstranjuju spoljni omotač zrna, koji je od celuloze. Tako da je brašno belje i bez mnogo malih, crnih, tačkica. Poseduju ruski ekološki sertifikat za sva zrna, što garantuje visok kvalitet proizvodnje. Proces mlevenja i pakovanja se konstantno snima i ne postoji čak ni teoretska mogućnost da se npr. heljdino brašno meša sa nekim drugim, jeftinijim, brašnom.