Novosti
04.07.2022.

Bezglutenski bakin miks

Smese za kolače, pice, testa, hleb

Bezglutenske mešavine bakin miks su proizvedene u kontrolisanim uslovima i sigurne za sve koji konzumiraju hranu bez glutena.  Ispecite fini domaći hleb, pecivo, picu ili focccacie, kolače vrlo jednostavno i brzo. Budite kreativni u osmišljavanju recepata. Dodajte kap maslinovog ulja i prepustite se užitku.

Način pripreme hleba:

1. U velikoj posudi pomešati sledeće sastojke: 500g brašna, 12g svežeg kvasca ili 4g suvog kvasca, 440ml mlake vode, 10g ekstra devičanskog maslinovog ulja, 10g soli.

2. Miešati mikserom 5 minuta dok ne dobijete glatko tiesto.

3. Testo ostaviti u dobro nauljenoj posudi kako bi se udvostručilo.

4. Testo prebaciti na radnu površinu posipanu brašnom i ručno mesiti.

5. Hleb: oblikovati hleb ili peciva iste veličine, pa prebaciti na pleh prekriven papirom za pečenje. Prekriti vlažnom krpom i pustiti da se tiesto digne. Peći u pećnici prethodno zagrejanoj na 190C otprilike 20-25 minuta.

6. Pizza: testo razvući po plehu premazanom uljem. Prekriti vlažnom krpom i pustiti da se digne. Rasporedite po testu željene sastojke. Peći u pećnici prethodno zagrejanoj na 220 C otprilike 20-25 minuta.

 

Prosečna hranjiva vrijednost u/na:100 g

Energetska vrednost: 1430/338 kJ/kcal

Masti: 2,1 g - od toga zasićene masne kiseline 0,31 g

Ugljeni hidrati: 75 g   - od toga šećeri 5,4 g

Proteini: 1,0 g 

So: 2,5 g

Vlakna: 7,2g

Slični članci

05.
Jan.
2025.
Novosti
Zamislite piće koje ne samo da osvežava, već i jača vašu izdržljivost, smanjuje osećaj umora i poboljšava fokus – sve zahvaljujući prirod...
05.
Jan.
2025.
Novosti
Smatra se celovitom hranom jer se dobija isključivo od nektara kokosovog drveta, laganim zagrevanjem i mehaničkom filtracijom, bez oduzimanja ili dodavanja b...
21.
Dec.
2024.
Novosti