Bezglutenske mešavine bakin miks su proizvedene u kontrolisanim uslovima i sigurne za sve koji konzumiraju hranu bez glutena. Ispecite fini domaći hleb, pecivo, picu ili focccacie, kolače vrlo jednostavno i brzo. Budite kreativni u osmišljavanju recepata. Dodajte kap maslinovog ulja i prepustite se užitku.
Način pripreme hleba:
1. U velikoj posudi pomešati sledeće sastojke: 500g brašna, 12g svežeg kvasca ili 4g suvog kvasca, 440ml mlake vode, 10g ekstra devičanskog maslinovog ulja, 10g soli.
2. Miešati mikserom 5 minuta dok ne dobijete glatko tiesto.
3. Testo ostaviti u dobro nauljenoj posudi kako bi se udvostručilo.
4. Testo prebaciti na radnu površinu posipanu brašnom i ručno mesiti.
5. Hleb: oblikovati hleb ili peciva iste veličine, pa prebaciti na pleh prekriven papirom za pečenje. Prekriti vlažnom krpom i pustiti da se tiesto digne. Peći u pećnici prethodno zagrejanoj na 190C otprilike 20-25 minuta.
6. Pizza: testo razvući po plehu premazanom uljem. Prekriti vlažnom krpom i pustiti da se digne. Rasporedite po testu željene sastojke. Peći u pećnici prethodno zagrejanoj na 220 C otprilike 20-25 minuta.
Prosečna hranjiva vrijednost u/na:100 g
Energetska vrednost: 1430/338 kJ/kcal
Masti: 2,1 g - od toga zasićene masne kiseline 0,31 g
Ugljeni hidrati: 75 g - od toga šećeri 5,4 g
Proteini: 1,0 g
So: 2,5 g
Vlakna: 7,2g