Napravljen od sočnih zrelih crvenih ljutih paprika sa tankom korom i najsvežijeg belog luka. Ukusan glatki grimizni sos bogat ljutim belim lukom koji je i sladak. Ova raznovrsna mešavina je idealna za isticanje ukusa pojedinačnih sastojaka, posebno za morske plodove, živinu i povrće.
Recept
Piletina Jambalaja sa chilli garlic sosom
Sastojci:
250 g pilećih prsa, isečenih na trake
3 kašike maslinovog ulja
1 šolja paprike (crvene i zelene), očišćene od semena i isečene na kockice
2 paradajza iseckana na kockice
1 šolja celera iseckanog na kockice
2 šolje kuvanog pirinča
250g dimljene kobasice isečene na komadiće
4 šolje pilećeg bujona (supa od pileće kocke)
2 kašike Lee Kum Kee chilli garlic sosa
1 prstohvat soli i bibera, po ukusu
U zagrejanom tiganju dinstajte piletinu na ulju 5 minuta. Umešajte povrće, čili sos od belog luka, kuvani pirinač i pileću čorbu.
Dodajte preostale sastojke i dovedite do ključanja. Kuvajte 8-10 minuta.