Naziv kombuha se vezuje za napitak koji se dobija uz pomoć specifične mikrobiološke kulture koja se naziva kombuha, japanska čajna gljiva, mančurianska gljiva. Koristila se još 220 godina pre Hrista u Kini, kao i da su ovaj napitak pili i ratnici Džingis Kana jer im je davao energiju i čuvao ih od bolesti.
Kombuha gljiva se smatra za pravi eliksir dugovečnosti u zemljama jugoistočne Azije, Japanu, Rusiji, Kini i Indiji. Dobra je za jačanje imuniteta, čišćenje krvi i anemiju
Kombuha od breskve je osvežavajući fermentisani napitak dobijen fermentacijom slatkog čaja uz dodatak kulture probiotičkih bakterija i kvasca, obogaćen ukusom sočne breskve. Ova kombuha je bogata ukusom i nutritivnim svojstvima, što je čini zdravim izborom za osveženje i podršku zdravlju. Prirodni je izvor probiotika koji podržavaju zdravlje crevne flore i poboljšavaju varenje. Zahvaljujući fermentaciji, ovo piće je bogato enzimima koji pomažu u razgradnji hrane i boljem upijanju hranljivih materija. Ovo je niskokalorični napitak, idealan za one koji žele da smanje unos šećera i kalorija. Fermentisana priroda kombuče pomaže u održavanju ravnoteže crevne flore i sprečavanju gastrointestinalnih problema. Breskve su bogate vitaminom C, koji podržava zdravlje imunološkog sistema i pomaže u sintezi kolagena. Takođe, proizvod može pomoći u detoksikaciji organizma i eliminisanju štetnih materija. Ovo piće ima osvežavajući i voćni ukus breskve, bez dodataka veštačkih aroma ili zaslađivača i često se smatra energetskim napitkom zbog sadržaja vitamina B-kompleksa i enzima koji podržavaju energetski metabolizam.