Novosti
29.10.2023.

Suvi grašak je suvo zlato

Više proteina i vlakana a ne naduva

Osim što je cenom povoljniji od smrznutog graška, prednosti suvog su:

- Visok nivo proteina - oko 22%

- Visok nivo vlakana - oko 25%

- 60% složenih ugljenih hidrata, koji se sporije apsorbuju i daju duži osećaj sitosti

- Sadrži malo nezasićenih masti (odlično za regulisanje holesterola)

- Izvor je vitamina C, K i B kompleksa kao i minerala poput gvožđa, magnezijuma, kalijuma, bakra i dobar je izvor folne kiselina

- Poboljšava rad creva i odličan je za varenje

- Ne nadima stomak

- Rok upotrebe suvog graška može biti i godinu dana, ako se čuva u na tamnom i suvom mestu

Može se spremiti i kao:

- Glavno jelo

- Dodatak salatama

- Namaz (slično humusu)

- Predjelo

 

Ostalo bitno:

Ne mora da se potapa preko noći i kuva se maks 45 minuta, kao i smrznuti grašak.

Kultura korišćenja suvog graška u Kini, Rusiji i Indiji je rasprostranjena i zbog svojih zdravstvenih prednosti, smatra se jednom od ključnih namirnica u ishrani.

Sačuvano u omiljne
Ruska 1111111112031
Prepun proteina i vlakana, odličan za namaze i predjela
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
159,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Proteini i fitness 8606109176039
Pahuljice od graška su kruna našeg asortimana. Sa preko 20% proteina, predstavljaju sja...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
208,00 RSD

Slični članci

30.
Mar.
2025.
Novosti
Ultra čisto, visoko koncentrovano, sveže riblje ulje sitnih inćuna iz južnog Pacifika.
30.
Mar.
2025.
Novosti
Koriste se dve vrste organskih oblika magnezijuma (glukonat i taurinat) koji su fokusirani na postizanje najbolje moguće apsorpcije.
23.
Mar.
2025.
Novosti
Kombuha je fermentisani napitak dobijen procesom simbiotske fermentacije crnog ili zelenog čaja uz pomoć SCOBY kulture (Simbiotic Culture of Bacteria and Yea...