Novosti
22.01.2024.

Alge nori za život bolji

Za suši prava stvar

Nori alge se sastoje od 1/3 proteina, 1/3 jestivih vlakana, sadrži dosta joda, karotena, vitamina A, B, C, kalcijuma i gvožđa. Ove alge koriste se za pripremanje sušija, ali se mogu iscepkati na listiće i dodavati jelima, salatama i supama.

Nori spadaju u crvene alge porfira (Porphyra), različite su vrste jestivih morskih algi. Dobijaju se sušenjem, a proces liči na proizvodnju papira. Japan, Koreja i Kina trenutno su najveći proizvođači.

Nori se ranije pripremao u vidu kaše, a tek kasnije, u Edo periodu, stvoren je nori u obliku tankih listova.

Imaju blag riblji ukus. Preporučuju se za osteoporozu i popravljanje vida. Odlične su za imunitet i prevenciju kardiovaskularnih bolesti, jer sadrže visok nivo magnezijuma, dok omega tri i šest masne kiseline snižavaju nivo lošeg holesterola i regulišu nivo šećera u krvi.

Sačuvano u omiljne
Superfood 1111111111880
Preporučuju se za osteoporozu, popravljanje vida i za prevenciju kardiovaskularnih bole...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
250,00 RSD

Slični članci

30.
Mar.
2025.
Novosti
Ultra čisto, visoko koncentrovano, sveže riblje ulje sitnih inćuna iz južnog Pacifika.
30.
Mar.
2025.
Novosti
Koriste se dve vrste organskih oblika magnezijuma (glukonat i taurinat) koji su fokusirani na postizanje najbolje moguće apsorpcije.
23.
Mar.
2025.
Novosti
Kombuha je fermentisani napitak dobijen procesom simbiotske fermentacije crnog ili zelenog čaja uz pomoć SCOBY kulture (Simbiotic Culture of Bacteria and Yea...