Novosti
23.06.2024.

Jojoba kožu čuva, a tatoo je krasi

Ulje jojobe kontroliše količinu sebuma

Biljka jojoba raste u vidu drveta koje se grana u žbun. To je zimzelena biljka, a njeno drvo ne raste više od 4-5 metara. U proseku, kada se zasadi, trebaju joj tri godine da procveta.

Ulje koje seme jojobe daje je u suštini polinezasićen vosak koji je tečan na sobnoj temperaturi.  Bogato svim hranljivim sastojcima koji su potrebni vašoj koži i kosi kako bi očuvale blistavost i lepotu. Ulje jojobe je odlično za rešavanje problema sa kožom sklonom aknama i iritacijama. Ukoliko imate masni tip kože i ne možete da je sprečite da proizvodi previše prirodnih ulja, jojoba ulje vam može pomoći da napokon iskontrolišete količinu sebuma koji vaša koža lica luči.,

Ne samo da je dobro za masnu kožu, jojoba ulje je odličan tretman za sve tipove kože, jer je hidrira na prirodan način. Onda kada ukloni prljavštinu i višak sebuma, ulje jojobe ostavlja zaštitni sloj koji prodire u kožu i hidrira je iznutra.

Na ovaj način otklanjate opasnost da vam se koža isuši, pa je ujedno i čuvate od mogućih oštećenja koja kasnije doprinose stvaranju ožiljaka i bora. Suva koža je jednako ranjiva kao i masna, samo na blago drugačije načine.

Način upotrebe:

Za negu lica: dva puta na dan, na čistu i vlažnu kožu naneti malu količinu ulja (dovoljno je 4-5 kapi), lagano masirati. Posle par minuta ako ostane uljani trag ukloniti ga papirnom maramicom i sledeći put koristiti manje ulja. Posle određenog vremena svakodnevne upotrebe može doći do zasićenja kože pa je potrebno napraviti pauzu 7-10 dana.

Za negu tela: malu količinu ulja naneti na čistu i vlažnu kožu, uvek laganim pokretima od periferije ka srcu.

Za negu kose: naneti određenu količinu ulja na koren kose (vlasište), ostaviti da deluje bar sat vremena pa oprati kosu na uobičajeni način.

Za pakovanje: 5-6 kašika ulja jojobe pomešati sa 5-6 kašika maslinovog ulja zagrejati na tihoj vatri pa mešavinu ulja naneti na celu dužinu kose. Umotati kosu toplim peškirom i ostaviti da deluje bar 2-3 sata, pa oprati kosu blagim šamponom.

Za negu noktiju: naneti malu količinu ulja na nokatnu ploču i okolnu kožu, ostaviti da ulje deluje 10-15 minuta. Višak ulja ukloniti papirnom maramicom.

Sačuvano u omiljne
Eterična ulja 1111111112132
Hladno ceđeno nerafinisano ulje jojobe sadrži vitamine E, komleks B vitamina, jod, cink...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
740,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Eterična ulja 1111111111497
Odlično za kožu, još bolje za lice a najbolje za kosu.
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
585,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Eterična ulja 8606107342191
Dve moćne biljke, pune vitamina, minerala i amino-kiselina, kada deluju zajedno, vrhuns...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.565,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Eterična ulja 8606107342092
Isceljuje, neguje, hidrira kosu, nokte i kožu. Može pomoći i kod manjka energije, nesan...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.166,00 RSD

Slični članci

07.
Sep.
2024.
Novosti
Posebna sorta koja sadrži 5-6% bioaktivnog kurkumina, što je čak 3,5 puta više od prosečnih kurkuma Direktno sa plantaža sa juga Indije, gar...
07.
Sep.
2024.
Novosti
Poznata kao  “čudotvorno drvo”, ili “drvo života“, zbog svojih neverovatnih nutritivnih svojstva, biljka moringa se koristi...
01.
Sep.
2024.
Novosti
Kofein u crnom čaju nadražuje koru velikog mozga, što doprinosi da bolje shvatamo stvari i brže povezujemo misli. Ovo automatski čini da sve intelektu...