Novosti
08.07.2024.

Voden Clean Chef – Smart Sterilizator Namirnica

Zamisli, da možeš da ukloniš pesticide, viruse i hormone sa hrane

Zamisli, da možeš da ukloniš pesticide, bakterije, viruse antibiotike i hormone sa svoje omiljene hrane — voća, povrća, i to brzo, bezbedno jednostavno!

Voden Clean Chef, mali kućni uređaj koji pretvara običnu vodu u moćno sredstvo za dezinfekciju. 

Kako radi?

  • Napuniš posudu sa vodom;
  • Uključiš ga;
  • 5 do 10 minuta kasnije, tvoja hrana je potpuno očišćena!

Funkcioniše po principu elektrolize, procesa koji je potpuno bezbedan i prirodan!

Gde mi živimo?

Jabuka se u proseku prska 15 do 25 puta, pre nego što je pojedemo, a paradajz se kupa u hormonima da bi dobio boju preko noći. Zato je i onako bljutav u poslednje vreme... O razmeri pesticida i raznih hemikalija koji se koriste u prehrambenoj industriji možemo pisati danima. Neretko se dešava i da su bakterije,hormoni i antibiotici prisutni na proizvodima. Danas, kada smo svesni značaja zdrave ishrane, potraga za efikasnim, ali bezbednim metodama za dezinfekciju, postao je prioritet.

Kako funkcioniše smart sterilizator namirnica?

Korišćenjem titanijumskih elektroda i električne struje, procesom koji se zove elektroliza, Voden Clean Chef pretvara običnu vodu u Hipohlorastu Kiselinu (HOCl). Snažan, ali pre svega prirodan i bezbedan dezinfikator!

Hipohlorasta kiselina (HOCl) je potpuno prirodno, visoko efikasno i netoksično rešenje za brzu dezinfekciju.  

Iako je reč o kiselini, HOCl je zapravo jako blaga i sigurna za korišćenje.

Koristi se pored dezifekcije hrane i za dezinfekciju kože, pa samim tim nećeš imati nikakve posledice. Štaviše, imuni sistem je proizvodi u našem telu, procesom koji se zove Fagocitoza.

Hipohlorasta kiselina u telu

Hipohlorasta kiselina (HOCl) ima fascinantnu i vitalnu ulogu u ljudskom telu, posebno u kontekstu imunološkog odgovora. Naše telo proizvodi HOCl kao deo prirodnog mehanizma odbrane protiv patogena. Evo kako se to dešava i zašto je to značajno:

  • Neutrofili: HOCl se proizvodi unutar belih krvnih zrnaca poznatih kao neutrofili. Neutrofili su ključni akteri u imunološkom sistemu, zaduženi za borbu protiv infekcija i stranih uljeza.
  • Proces mieloperoksidaze: Kada neutrofili apsorbuju bakterije ili virusne čestice kroz proces zvani fagocitoza, aktiviraju enzim poznat kao mieloperoksidaza. Ovaj enzim katalizuje reakciju između vodonik-peroksida (H₂O₂), koji se takođe proizvodi unutar neutrofila, i hloridnih jona (Cl⁻) iz krvne plazme, stvarajući HOCl.

Funkcija HOCl u imunološkom sistemu

  • Antimikrobna aktivnost: HOCl deluje kao snažan antimikrobni agens unutar tela. Ima sposobnost oksidacije bakterijskih i virusnih komponenti, čime narušava njihove ćelijske strukture i funkcije, što dovodi do njihovog uništenja.
  • Borba protiv infekcija: HOCl efikasno uništava širok spektar mikroorganizama, uključujući bakterije, viruse i gljivice, čineći ga ključnim oružjem u telesnom arsenalu za borbu protiv infekcija.
  • Selektivna toksičnost: Iako je HOCl visoko reaktivan i potencijalno opasan hemijski spoj, njegova upotreba unutar tela je izuzetno kontrolisana. Neutrofili precizno ciljaju gde će HOCl biti proizveden i osiguravaju da se njegovo delovanje ograničava na mesto infekcije, čime se minimizira oštećenje zdravih tkiva.
  • Brzina delovanja: HOCl koji proizvode neutrofili deluje gotovo trenutno, što omogućava brzo suzbijanje infekcija na mestu njihovog nastanka.

Hemijski proces elektrolize

  • Elektroliza – Ako u vodi ima hlor (Cl₂) (Voda sa česme)

Tokom elektrolize dolazi do njegovog razlaganja na hloridne (Cl⁻) i hipohloritne (ClO⁻) jone. OH⁻ joni tada reaguju sa ClO⁻ jonima formirajući hipohlorastu kiselinu (HClO).

  • Elektroliza ako u vodi nema hlora (Voda posle filtera)

Proces elektrolize: Kada se takva voda, koja sadrži rastvorene hloride, podvrgne elektrolizi, na anodi dolazi do oksidacije hloridnih jona (Cl⁻) iz soli, pri čemu se oslobađa hlor (Cl₂):

2Cl−→Cl2+2e−

Ovaj oslobađeni hlor zatim reaguje sa vodom kako bi formirao hipohlorastu kiselinu (HOCl):

Cl2+H2O→HOCl+HCl

Formiranje HOCl: Hipohlorasta kiselina koja se formira na ovaj način deluje kao efikasan dezinficijens, sposobna da uništava mikroorganizme razbijanjem njihovih ćelijskih zidova i vitalnih funkcija.

Efikasnost elektrolize je zapravo u kombinaciji hipohloraste kiseline i hidroksidnih jona (OH-) u rastvoru. I ona pruža izuzetno efikasan, bezbedan i potpuno prirodan način za dezinfekciju i čišćenje, omogućavajući ne samo uništavanje mikroorganizama, već i deaktiviranje pesticida i herbicida na tretiranim površinama.

.... Nastavak uskoro

Sačuvano u omiljne
Zdravija higijena 1111111112196
Čista voda sa mineralima po ceni od 5 din/litru (posle tri meseca korišćenja)
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
999,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Zdravija higijena 1111111112195
Čista voda sa mineralima po ceni od 5 din/litru (posle tri meseca korišćenja)
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.999,00 RSD

Slični članci

07.
Sep.
2024.
Novosti
Posebna sorta koja sadrži 5-6% bioaktivnog kurkumina, što je čak 3,5 puta više od prosečnih kurkuma Direktno sa plantaža sa juga Indije, gar...
07.
Sep.
2024.
Novosti
Poznata kao  “čudotvorno drvo”, ili “drvo života“, zbog svojih neverovatnih nutritivnih svojstva, biljka moringa se koristi...
01.
Sep.
2024.
Novosti
Kofein u crnom čaju nadražuje koru velikog mozga, što doprinosi da bolje shvatamo stvari i brže povezujemo misli. Ovo automatski čini da sve intelektu...