Novosti
21.07.2024.

Nuestra maka je prava maka

Crna maka direktno sa plantaže

Narodi Anda su poznavali 6 vrsta ove biljke koje su se razlikovale po boji, a i bogatstvu „aktivnih supstanci“, pre svega alkaloida – makamida i makaena kojima se pripisuju blagotvorna svojstva. U svetu suplemenata su najrasprostranjenije – žuta, crvena i crna. Smatra se da su crvena i crna maka alkaloidno „jače“, pa se njihova upotreba ne proporučuje kod dece i starijih osoba.

Razlike po bojama su vrlo bitne jer svaka sa sobom nosi specifičnu koncentraciju čudesno blagotvornih alkaloida Makaena. Tako je crvena sorta, oduvek u Andima bila ženski izbor, crna pretežno muški, a žuta dece i starijih. 

ŽUTA (ZLATNA) MAKA

Poznata je po svom visoko nutritivnom sastavu, izvor je energije, vitalnosti i izdržljivosti. Ima mnoga blagotvorna svojstva od kojih su najpoznatija: neguje endokrini sistem, podiže imunitet, energetski nivo i fizičku izdržljivost, pospešuje pravilan fizički i mentalni razvoj dece, okrepljuje ceo organizam, reguliše metabolizam, podmlađuje kožu i kosu, umanjuje stres i prirodan je antidepresiv. Alkaloidno je najslabija i iz tog razloga prikladna za decu i starije osobe. Ubedljivo najviše ove sorte se proizvede u Andima i najjeftinija je.

CRVENA MAKA

Ovaj eko tip kod žena pospešuje hormonski balans, podiže imunitet, nivo energije i vitalnosti. Vrlo efektno otklanja brojne posledice PMS-a, poboljšava kvalitet sna, utiče na regularnost ženskog perioda i dobro raspoloženje, podstiče libido i povoljno stanje za začeće ploda, reguliše rad štitne žlezde, osetno ublažava simptome bolesti hashimoto, endometrioze i policističnih jajnika, ubrzava metabolizam (ukoliko je usporen), stabilizuje lučenje TSH, estrogena i nivo glukoze u krvi, minimalizuje posledice Menopauze, čisti lice od akni i pomaže bržu i bolju regeneraciju kože, kose i noktiju. Ukratko, modernoj ženi čuva zdravlje i vraća joj sjaj! 

Vrlo bitno, stimuliše pravilnu sintezu kalcijuma, magnezijuma i gvožđa. Zaustavlja osteoporozu i efikasna je u lečenju od anemije. Muškarac bi trebao da koristi crvenu Maku samo u slučaju uvećane prostate. Alkaloidno je dosta jača (Makaeni), teža za uzgoj i skuplja od žute (zlatne) sorte. 

CRNA MAKA

Posebno je poznata po svom blagotvornom dejstvu na rad mozga: pospešuje memoriju, koncentraciju, efikasnost učenja i telesnu inteligenciju. Najefikasniji je eko tip po pitanju podizanja imuniteta, nivoa snage i fizičke izdržljivosti, potencije, seksualne želje i plodnosti kod muškaraca. Poboljšava kvalitet sna i stabilizuje lučenje reproduktivnih hormona, hormona rasta, TSH i nivoa glukoze u krvi. Doprinosi osećaju smirenosti i zadovoljstva, a to postiže potpuno prirodnom regulacijom lučenja serotonina i endorfina. Crni koren je omiljen u profesionalnom sportu, kao i među poznatim ličnostima širom sveta. Crnu Maku mogu koristiti muškarci i ženeposebno ako je akcenat na poboljšanju mentalne i fizičke sposobnosti. Ne preporučuje se mlađima od 12 godina. Apsolutni je pobednik u koncentraciji Makaena, ubedljivo najskuplja sorta i najteža za uzgoj.

Način upotrebe:

Žene uzimaju dnevnu dozu od 3gr što je srednje popunjena kafena kašičica

Muškarci zbog veće konstitucije koriste 5gr zlatne make dnevno što je puna kafena kašičica praha.

Prah se može pomešati sa jogurtom, sokom, mlekom...

Sačuvano u omiljne
Superfood 1111111112176
Crvena maka je odlična za žensko reproduktivno zdravlje.
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
75,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Superfood 1111111112150
Pospešuje memoriju, koncentraciju, efikasnost učenja. Podiže energiju.
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
75,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Superfood 1111111112046
Za više energije i bolji libido.
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.900,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Proteini i fitness 1111111111341
Pospešuje memoriju, koncentraciju, efikasnost učenja. Podiže energiju.
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
620,00 RSD

Slični članci

07.
Sep.
2024.
Novosti
Posebna sorta koja sadrži 5-6% bioaktivnog kurkumina, što je čak 3,5 puta više od prosečnih kurkuma Direktno sa plantaža sa juga Indije, gar...
07.
Sep.
2024.
Novosti
Poznata kao  “čudotvorno drvo”, ili “drvo života“, zbog svojih neverovatnih nutritivnih svojstva, biljka moringa se koristi...
01.
Sep.
2024.
Novosti
Kofein u crnom čaju nadražuje koru velikog mozga, što doprinosi da bolje shvatamo stvari i brže povezujemo misli. Ovo automatski čini da sve intelektu...