Novosti
22.09.2024.

Kurkuma je odlična za zglobove i očuvanje zdravlja kostiju

Superiorna kurkuma je super za mršavljenje i prostatu

Kurkuma za zglobove i očuvanje zdravlja kostiju

Jedan vid inflamacija u organizmu koju kurkumin uspešno može da smanji je povezan sa zglobovima i kostima. Recimo, u studiji na 45 ljudi sa reumatoidnim artritisom, 500 mg ovog sastojka dnevno bilo je po nekim parametrima čak efikasnije od protivupalnog diklofenaka, te je zaključeno da kurkuma za zglobove može biti izuzetno korisna.

Mnoge druge studije su pokazale pozitivan efekat kurkume na različite simptome artritisa i jedna od do sada odobrenih zdravstvenih izjava za deklaraciju proizvoda sa dovoljnim nivoom kurkumina, kao što je Superior kurkuma u prahu, jeste da pomaže očuvanju zdravlja kostiju i zglobova, odnosno da je kurkuma za artritis odlično sredstvo za lečenje na prirodnoj bazi. Kako deklarisane izjave na proizvodima prolaze najstrože kriterijume za prihvatanje, slobodno možemo reći da je naša kurkuma za zglobove i kosti vrlo delotvorna.

Ozbiljni simptomi artritisa ogledaju se u ograničenom opsegu pokreta, ukočenosti zglobova, oticanju i smanjenoj pokretiljivosti. Simptomi se uglavnom vremenom pogoršavaju, a ako se ne leče divode i do trajnih oštećenja kostiju i mišićnog tkiva kroz atrofiju. Istraživanja pokazuju da je upravo kurkuma za artritis odličan saveznik i da dovodi do sprečavanja upalnih procesa povezanih sa artritisom, psorijatičnim artritisom i razvojem osteoartritisa.

Kurkuma za mršavljenje

U organizumu postoji metabolički proces u kojem se kalorije sagorevaju i stvaraju energiju – ovaj proces se zove termogeneza. Kurkuma za mršavljenje radi upravo tako što stimuliže ovaj proces, odnosno termogenezu, jedinjenjima kojima je bogata, a to su gingeroli i šogaoli.

Važno je istaći da sama kurkuma nema posebnu moć topljenja masnih naslaga. Suština je u kalorijskom unosu, odnosno redukciji kalorija, kako biste potrošili više kalorija nego što ih unesete tokom dana, međutim ukoliko ste već korigovali ishranu kurkuma može da potpomogne ovaj proces.

Najbolji način upotrebe kurkume za mršavljenje jeste kao dodatak ishrane, odnosno u receptima koje spremate, kao i napicima, najdelotvorniji u tom slučaju je čaj od kurkume za mršavljenje. 

Niže u tekstu ćete pronaći i nekoliko ideja i recepata na koji način je najjefikasije konzumirati kurkumu, kako za mršavljenje, tako i protiv raznih bolesti. 

Kurkuma za prostatu

Starenjem kod muškaraca dolazi do različitih problema sa prostatom, a najčešći jeste uvećanje prostate, akutna i hronična upala, a sve ćešće se pojavljuje i rak prostate. Medicina ima svoje različite terapije, ali one često nisu potpuno ili dovoljno korisne u borbi sa izlečenjem prostate.

Kako smo prethodno već naveli, kurkuma ima značajno dejstvo u borbi protiv raka, i izrazito antiinflamatorno dejstvo, stoga je odličan prirodni saveznik u borbi sa tegobama prostate, a posebno je delotvorna kurkuma za prostatu, odnosno često se kaže da je kurkuma lek za prostatu.

Sačuvano u omiljne
Superfood 1111111112032
Još jedan začin-superhrana koja je bogata gvožđem, manganom, kalijumom, magnezijumom, v...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
432,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Kolagen 8426594103569
Dodatak ishrani na bazi hidrolizata prirodnog, lako digestibilnog proteina kolagena sa mag...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.536,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Još jedan začin-superhrana koja je bogata gvožđem, manganom, kalijumom, magnezijumom, v...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
600,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Eterična ulja 8606107342115
U ajurvedi kurkuma je poznata kao „sveopšti čistač“ jer poseduje moć da čisti telo od u...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
850,00 RSD

Slični članci

07.
Sep.
2024.
Novosti
Posebna sorta koja sadrži 5-6% bioaktivnog kurkumina, što je čak 3,5 puta više od prosečnih kurkuma Direktno sa plantaža sa juga Indije, gar...