Novosti
13.10.2024.

Vitamin E iz pšeničnih klica

Evita je tokoferol za zdravu kožu

Vitamin E je vitamin koji se rastvara u mastima i neizostavan je dodatak u nezi kože, noktiju i kose.

Najvažniji efekat: antioksidativni. To znači da štiti ćelije od oštećenja koje izazivaju slobodni radikali, hvata ih i sprečava njihovo širenje. Slobodni radikali napadaju ćelije kože i vrše njihovu destrukciju, i izazivaju niz problema. Slobodne radikale proizvodi naše telo, a dolaze od stresa, zagađenja, duvana i UV zraka.

Zdravu kožu karakteriše dobar nivo i odnos kolagena i elastina koji jej daje čvrstoću i dobru strukturu. Oni su posebno osetljivi na oksidativni stres, a vitamin E ga može ublažiti i usporiti proces oksidacije i održati ga na odgovarajućem nivou kako bi koža bila manje skona starenju. Tako da E vitamin pomaže da koža zadržava elestičnost i gipkost. Korišćenje E vitamina u kozmetičkim proizvodima omogućuje da vaš ten ostane ujednačen i blistav. On pomaže da se ojača hidrolipidni film ograničavajući gubitak vode iz epidermisa.

Vitamin E podstiče mikrocirkulaciju i pospešuje zaceljivanje, zato je dobro uključiti ga u negu ukoliko je koža u problemu usled ožiljaka od akni ili strija, i kod svih manifestacija suve kože…ispucala koža, ekcem, opekotine od sunca…

Evita je izvrsna u nezi noktiju – ako su vam nokti krti ili izlomljeni, može pomoći u nezi i zaštiti i doprineti lepom i glatkom izgledu. Dodajte je u šampone, regeneratore ili maske za kožu jer pomaže u sprečavanju gubitka kose, poboljšava prokrvljenost temena, daje sjaj i dubinski hidratiše kožu.

Može se koristiti i kao prirodni konzervans za kreme.

Sačuvano u omiljne
Ulja 8090754873118
Štiti ćelije od oštećenja koje izazivaju slobodni radikali.
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
595,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Biljni suplementi 1111111111335
Povećava tonus srčanog mišića i smanjuje hronični umor i malaksalost
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.010,00 RSD

Slični članci

13.
Oct.
2024.
Novosti
Etarsko ulje Damiane poznato je po svojim afrodizijačkim svojstvima. Takođe je dobro za teskobu, stres, depresiju, balansiranje hormona i digestivni sistem.
29.
Sep.
2024.
Novosti
Superiorna kurkuma pomaže oko problema sa jetrom i dijabetesom, utiče na regulaciju pritiska i brže zarastanje rana.
22.
Sep.
2024.
Novosti
Studija sprovedena na ženama u postmenopauzi bez dijabetesa, pokazala je da dnevna konzumacija 7g praha lista MO tokom tri meseca značajno smanjuje nivo gluk...