• Direktno sa plantaža Šri Lanke
• Smatra se celovitom hranom jer se dobija isključivo od nektara kokosovog drveta, laganim zagrevanjem i mehaničkom filtracijom, bez oduzimanja ili dodavanja bilo kog sastojka.
• Smatra se da ima niži glikemijski indeks od drugih zaslađivača
• Ukus i struktura meda, ali nije alergen i 100% je veganski
Kada odlučimo da se hranimo zdravije, jedno od pitanja je koje ubrzo se nameće je – Koji zaslađivači umesto šećera su dobra opcija?
Jasno je da procesirani beli šećer izbacujemo iz upotrebe, ali čime da ga zamenimo? Od svih ponuđenih alternativa, koja je najbolja opcija? Da li su svi zaslađivači umesto šećera dobra opcija?
Izdvojite malo vašeg vremena da pročitate sve informacije na ovoj stranici, i sami odlučite da li se slažete sa nama da je organski kokosov sirup možda i najbolji izbor koji možete da napravite, kad je u pitanju zdrav prirodni zaslađivač umesto šećera.
Kokosov sirup je 100% veganski i prirodni zaslađivač. Smatra se celovitom hranom jer se dobija isključivo od nektara kokosovog drveta, laganim zagrevanjem i mehaničkom filtracijom, bez oduzimanja ili dodavanja bilo kog sastojka.
Drvo kokosa u svoj nektar povlači mnoštvo nutrijenata iz bogate zemlje na kojoj raste, tako da pored šećera, ovaj sirup sadrži neke količine minerala, vitamina, fenola, antioksidanasa, proteina, vlakna i inulina. Stoga su rezultati istrživanja pokazali da kokosov sirup ima nešto niži glikemijski indeks od drugih zaslađivača (šećera, meda, agave itd.).
Ukus kokosovog sirupa
Jedini problem sa organskim kokosovim sirupom je što većina ima slatko kiselkast ukus, koji nije tipičan za zaslađivače i ne uklapa se dobro u sve. Odnos slatko/kiselog u sirupu zavisi od niza faktora. Potpuno sladak kokosov sirup je jako redak na tržištu, jer firme koje nisu specijalizovane baš za ovaj proizvod skoro uvek imaju sirup koji je više kiselkast nego sladak. Zato smo mi pretražili ceo svet u potrazi za potpuno slatkim kokosovim sirupom, i pronašli smo ga kod jedne firme na Šri Lanci!
Just Superior kokosov sirup dolazi direktno sa Šri Lanke, a ima ukus između karamele i meda, i konzistenciju javorovog sirupa, Just Superior kokosov sirup će postati zvezda vaših slatkih recepta i vaš omiljeni izbor za zaslađivanje svega od palačinki, preko kaša pa sve do kafe!
Zašto je kokosov sirup bolji od drugih prirodnih zaslađivača?
Kod javorovog sirupa postoji problem kvaliteta i cene. Zato što je ekstremno popularan proizvod, javorov sirup ima puno imitacija i proizvodi se na različite načine, pa je autentičan i kvalitetan javorov sirup ekstremno redak na tržištu. Sa druge strane, kokosov sirup je daleko manje komercijalizovan, pa mu je i kvalitet mnogo očuvaniji, pruža iste benefite, a cena je niža. Agava sirup, pored toga što je obično agresivno procesuiran, se ne smatra zdravom zamenom ni za sećer jer sadrži fruktozu u količini koja ozbiljno opterećuje jetru.
Kokosov sirup sadrži malu količinu fruktoze. Kod meda je ogroman problem kvalitet, opšte poznat na svetskom nivou. Dodatno, puno ljudi je alergično na med, vegani ga ne koriste u ishrani, i med je toksičan na visokim temperaturama pa nije pogodan za vruće napitke ni poslastice koje se peku. Kokosov sirup je potpuno bezbedan na visokim temperaturama, nije alergen i 100% je veganski.