PUORI - čuveni danski brend superiornih dodataka ishrani dobijenih iz 100% prirodnih izvora je svetski pionir transparentnosti i čistoće dijetetskih suplemenata.
PUORI O3 je u obliku tečnog ulja kao O3L, u ekološkoj aluminijumskoj bočici od 150ml, koja je odmah nakon upotrebe spremna za reciklažu.
Pažljivi odabir sastojaka i nezavisno testiranje svake serije po najstrožijim industrijskim standardima za čistoću, svežinu i efikasnost, obezbeđuje vrhunski kvalitet svakog Puori proizvoda.
Rezultat testiranja svake serije može se proveriti skeniranjem QR koda na svakoj bočici i tako izabrati najčistiji i najkvalitetniji dodatak ishrani za sebe i svoje najmilije.
Bez neprijatnog ukusa i mirisa ribe, sa prirodnom aromom limuna.100% čistoću i svežinu svake serije potvrđuje 5 zvezdica po IFOS standardu , najstarijem i najpoznatijem standardu za kvalitet ribljih ulja u svetu.
Puori O3 je jedinstvena formulacija ribljeg ulja koju je kreirao isključivo Puori. Proizvod se dobija od malih, divljih inćuna. Puori isporučuje jedno od najkoncentrovanijih prirodnih triglicerida (nTG) ribljeg ulja na svetu i isporučuje garantovano minimum od 74% prirodnih triglicerida omega-3 (2000mg) koji sadrži 1250mg EPA, 500mg DHA i 250g drugih omega-3 masnih kiselina u samo kapsu masnih kiselina. Sve serije Puori O3 se podvrgavaju rigoroznim pregledima i testiranju pre i posle kapsuliranja/pakovanja. Ove smernice obezbeđuju usklađenost farmaceutskog kvaliteta.
Puori O3 je nagrađen sa 5 zvezdica od IFOS-a jer je prošao najstrože industrijske standarde za čistoću, svežinu i potenciju.
Održava funkciju oka: Niski nivoi DHA i EPA su povezani sa očnim bolestima kao što su retinopatije i degeneracija makule povezane sa uzrastom.
– Poboljšava oporavak: pokazalo se da omega-3 masne kiseline povećavaju dotok krvi u mišiće tokom vežbanja, smanjuju bol u mišićima do 35% i smanjuju otok.
– Upala: Omega-3 masne kiseline smanjuju ćelijski inflamatorni odgovor smanjenjem medijatora upale kao što su citokini.
– Poboljšava obim pokreta u zglobovima: pokazalo se da omega-3 masti povećavaju opseg pokreta zglobova.
Alternativni izvori Omega-3
– Losos: Divlji losos sadrži oko 1,3 g Omega-3 na 100 g, a uzgajani losos sadrži 0,6 g Omega-3 na 100 g.
– Jaja: Jaja sadrže oko 0,8 g omega-3 na 100 g, međutim, ona je pretežno u obliku a-linolenske kiseline (ALA), koja ima izuzetno lošu biodostupnost u poređenju sa EPA i DHA. Istraživanja pokazuju da se oko 5% ALA pretvara u EPA, a samo 1% u DHA.
– Orasi: Orasi sadrže 10,4 g omega-3 na 100 g, međutim, on je u obliku a-linolenske kiseline (ALA), koja ima izuzetno lošu bioraspoloživost u poređenju sa EPA i DHA.