Novosti
07.02.2021.

Priča o lavljoj grivi

Planinska gljiva koja pomaže kod dijabetesa i problema sa varenjem

U Japanu je poznata pod nazivom jamabuši ili, bukvalno prevedeno, „oni koji spavaju u planinama“. U tradicionalnoj istočnoj medicini se koristi za poremećaje želuca, čireva i gastrointestinalnih bolesti. Severnoamerički Indijanci su koristili lavlju grivu kao suvi prah koji su nanosili na posekotine i ogrebotine kako bi zaustavila krvarenje.

Koristiti se i u kulinarstvu. Tekstura je slična teksturi lignje.

Holesterol i dijabetes

Nedavne studije su pokazale da ekstrakti ove gljive imaju antioksidantna dejstva, regulišu nivo lipida (masti) u krvi i smanju nivo glukoze u krvi. Kod dijabetičnih pacova, efekti na nivo glukoze u krvi, serumskih triglicerida i ukupnog nivoa holesterola su bili veoma značajni kod pacova koji su se dnevno hranili koncentratom Lavlje grive u odnosu 1g/kg telesne težine.

Egzo-biopolimer, proizveden iz potopljene kulture micelijuma ove gljivebio je i mnogo aktivniji, u dozi od 200mg/kg telesne težine, u smanjenju ukupnog holesterola u plazmi (32,9%), LDL (loš) holesterola (45,4%), triglicerida (34,3%), 

Imunitet

Nedavno su naučnici u Džeđang koledžu tradicionalne kineske medicine u Hangdžou u Kini izvršili eksperiment i utvrdili da lavlja griva može aktivirati T i B limfocite u imunološkom sistemu. Ova bela krvna zrnca cirkulišu u limfi i krvi i uklanjaju viruse i bakterije iz tela.

Sačuvano u omiljne
Lekovito bilje 8606108844762
Polisaharidi iz ove gljive deluju antioksidativno i na taj način stimulišu imuni sistem...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.195,00 RSD

Slični članci

05.
Jan.
2025.
Novosti
Zamislite piće koje ne samo da osvežava, već i jača vašu izdržljivost, smanjuje osećaj umora i poboljšava fokus – sve zahvaljujući prirod...
05.
Jan.
2025.
Novosti
Smatra se celovitom hranom jer se dobija isključivo od nektara kokosovog drveta, laganim zagrevanjem i mehaničkom filtracijom, bez oduzimanja ili dodavanja b...
21.
Dec.
2024.
Novosti