Kombuha je fermentisani napitak dobijen procesom simbiotske fermentacije crnog ili zelenog čaja uz pomoć SCOBY kulture (Simbiotic Culture of Bacteria and Yeast). Ovaj proces proizvodi korisne probiotike, organske kiseline, vitamine B grupe i antioksidanse, koji pozitivno utiču na zdravlje digestivnog sistema i opšte blagostanje organizma.
Ideja je bila da ponudimo zdraviju alternativu proizvodima tradicionalne ishrane i pokažemo da je moguće hraniti se zdravo i istovremeno uživati u 100% biljnoj hrani.
Može da timuliše imunološki sistem, redukuje sporedne efekte terapijskog zračenja i hemoterapije, i ubrzava oporavak od njih tako što deluje kao adaptogen (nespecifičan otpor stresu)
Njeni listovi su cenjeni zbog svojih lekovitih svojstava i simbolizuju bogatstvo, zdravlje i duhovnu snagu. Tulsi se često smatra „kraljicom biljaka“ i u hinduizmu je poštovana kao biljka koja doprinosi duhovnom i fizičkom blagostanju.
Pomaže u poboljšanju cirkulacije, detoksikaciji organizma, korisna protiv opadanja kose, ima snažna protiv upalna svojstva, bogata hranljivim materijama.
Adaptogene biljke izazivaju adaptivne reakcije na bolesti, i pokazano je da dovode do stanja nespecifično povećanog otpora organizma na štetne efekte fizičkih, hemijskih i bioloških izvora stresa
Poštovani korisniče, naš sajt koristi cookies (kolačiće) u cilju poboljšanja korisničkog iskustva. Ukoliko nastavite da pregledate i koristite našu Internet prodavnicu slažete se sa upotrebom kolačića.