Brašno od pirinča je pored ugljenih hidrata i belančevina, bogato mineralima i vitaminima, pa je stoga visokoenergetsko. Određeni tipovi ljudi mogu ga svakodnevno koristiti, posebno sportisti i ljudi izloženi fizičkim naporima. Izuzetno je zdravo, veoma hranljivo, lako svarljivo i jača organizam. Ima visok nivo iskorišćenosti (oko 95%) i dobar je energetski izvor. Ne utiče na povećanje nivoa šećera i holesterola u krvi, već ih stabilizuje, potpomaže funkciju mišića, nerava i pluća, zasićuje i omogućava da se ostane duže u dobroj formi. Ublažava poremećaje u organima za varenje, štiti od formiranja kamena u bubregu.
Hleb od pirinča (bezglutenski)
Potrebno je: 300 g brašna od pirinča, 200 g Premium Univerzal Mix-a “Aleksandrija Fruška gora”, 20 g pekarskog kvasca, kašičica soli, kašika šećera, 25 ml ulja, 500 ml mlake vode.
Uputstvo za pripremu:
Prvo sipati suve sastojke, blago ih izmešati, pa dodavati postepeno vodu dok testo ne bude glatke i mekane strukture, kao kod zamesa za proju. Potom dobijeno testo izliti u prethodno premazan kalup ili tepsiju sa dubljim ivicama i ostaviti na toplom mestu 40 min da naraste. Zagrejati rernu na 230°C i staviti hleb oko 30 min da se peče, dok se ne dobije korica zlatno-žute boje.
Karakteristika |
Vrednost |
Kategorija |
Brašno, mekinje i griz
|
Brend |
Aleksandrija |
Dobavljač |
Veleprodaja |
Način proizvodnje |
Gluten-Free, Non Gmo, Vegan |
Namena |
Holesterol, Nadutost, Varenje |
Oblik pakovanja |
Pet kesa |
Pol |
Unisex |
Sadržaj pakovanja |
Brašno |