Ova smeša se može koristiti za spremanje različitih vrsta bezglutenskih hlebova, peciva i kolača. Same proizvode karakterišu sve nutritivne vrednosti prosa kao žitarice, heljde, pirinča i kukuruznog skroba. Kururuzni skrob predstavlja važan izvor energije. Kombinacijom kukuruza s ostalim namirnicama bogatima visoko vrednim belančevinama dobijaju se proizvodi visoke prehrambene vrednosti i prihvatljivosti. Kako u kukuruzu ima najviše skroba (73 odsto), odličan je nemasni izvor energije (100 g daje oko 360 kcal). Sadrži i dosta proteina (8-11 odsto), vitamina E i B kompleksa, provitamina A, vlakana, minerala (fosfora, kalijuma i magnezijuma).
Premium univerzal mix brašno registrovano je na listi lekova Ministarstva zdravlja Srbije.
RECEPT ZA HLEB
Potrebni sastojci: 20g kvasca, kašičica šećera, kašičica soli, 20ml ulja, 300ml mlake vode.
Priprema: 300g smeše sjediniti sa usitnjenim kvascem, dodati so i šećer, zatim ulje. Postepeno dodavati mlaku vodu i mutiti mikserom, dok testo ne bude penasto. Potom, dobijeno testo, izliti u predhodno premazan kalup ili tepsiju sa dubljim ivicama i ostaviti da odstoji na toplom 40 min da naraste. Hleb peći u zagrejanoj rerni na 230 stepeni, oko 30min, dok se ne dobije korica svetlo braon boje.
Pirinčano brašno, brašno od prosa, kukuruzni skrob, kukuruzno brašno, krompirov skrob, brašno guar pasulja, zgušnjivač (ksantan guma).
Karakteristika |
Vrednost |
Kategorija |
Brašno, mekinje i griz
|
Brend |
Aleksandrija |
Dobavljač |
Veleprodaja |
Način proizvodnje |
Gluten-Free, Non Gmo, Vegan |
Namena |
Holesterol, Nadutost, Varenje |
Nutritivne informacije |
vlakna (više od 10g na 100g) |
Oblik pakovanja |
Pet kesa |
Pol |
Unisex |
Sadržaj pakovanja |
Brašno |