Recept za ukusan bezglutenski obrok:
SASTOJCI ZA 4 OSOBE
360 g Rummo Penne Rigate N°66
8-10 čeri paradajza
1 čen belog luka
Grana Padano sir, po ukusu
Listovi svežeg bosiljka
Organsko ekstra devičansko maslinovo ulje, po ukusu
Fina so, po ukusu
Postupak:
Ogulite paradajz tako što ćete ga uroniti na 20-30 sekundi u ključalu vodu nakon što ste malo zarezali vrh, a zatim ih uronite u ledenu vodu. (Alternativno, koristite mlin za povrće). Isecite paradajz na pola, uklanjajući semenke i vodene delove koji ih sadrže. Zgnječite jedan čen belog luka, ostavite kožu. Nežno propržite beli luk na malo ekstra devičanskog maslinovog ulja. Dodajte paradajz pre nego što beli luk postane previše obojen i kuvan dok se ne raspadne. Da biste napravili sos koji se dobro vezuje sa testeninom, smanjite vatru i kuvajte sa poklopcem, izbegavajući dehidraciju paradajza. Kada je kuvan, izvadite beli luk i dobro izgnječite paradajz da dobijete pun, ali tečan sos. Posolite i začinite ekstra devičanskim maslinovim uljem i listićima bosiljka. U međuvremenu, skuvajte organski Penne Rigate od celog zrna pšenice i ocedite ih kada su još „al dente“. Završite kuvanje u začinjenom paradajz sosu. Poslužite sa sveže rendanim sirom Grana Padano.
Kukuruzno i pirinčano brašno
Karakteristika |
Vrednost |
Kategorija |
Italijanska
|
Brend |
Rummo |
Dobavljač |
Veleprodaja |
Način proizvodnje |
Gluten-Free, Vegan, Vegetarian |
Namena |
Čišćenje creva, Uzivanje |
Nutritivne informacije |
Visok nivo minerala |
Oblik pakovanja |
Pet kesa |
Pol |
Unisex |
Sadržaj pakovanja |
Testenine |