Recept za pastu za bezglutenskim testeninama
SASTOJCI
ZA 2 OSOBE
250 g Rummo Fusilli br. 48
1 romanesco brokoli
1 burrata
80 g blanširanih lešnika
4 inćuna u ulju
10 sušenih čeri paradajza
1 čen belog luka
1 ljuta paprika
Ekstra devičansko maslinovo ulje, po potrebi
Postupak:
Lešnike tostirajte u tiganju na laganoj vatri da ne zagore, a zatim ih nožem iseckajte na male komadiće. Potopite sušeni paradajz u vodu dok kuvate romanesko brokoli (celi sa listovima). Izgnječite čen belog luka i stavite ga u tiganj sa inćunima, ljutom paprikom i maslinovim uljem, pa dinstajte na laganoj vatri. U međuvremenu, ocedite brokoli kada je tek omekšao, rezervišite vodu za kuvanje i uklonite nekoliko cvetića (4-5 za ukrašavanje svake ploče). Ostavite na stranu. Ostatak isecite na sitne komade i prodinstajte zajedno sa crvenom paprikom, belim lukom i inćunima, dodajući malo vode od kuvanja. Zatim uklonite čili papriku i beli luk i izmiksajte ostatak dodajući još vode za kuvanje po potrebi da dobijete kremastu konzistenciju. Preostalu vodu od kuvanja posolite i prokuvajte, pa dodajte testeninu. U šerpu sipajte krem od brokolija. Ocedite fusile, kada su skuvani, direktno u tiganj sa kremom od brokolija. Po potrebi dodajte malo vode za kuvanje i mešajte na laganoj vatri. Poslužite testeninu ravnomerno oblivenu kremom od brokolija. Da biste završili oblaganje, prepolovite buratu i izvucite „straciatellu“ iznutra. Stavite malo na svaku porciju testenine i ukrasite omekšanim sušenim paradajzom, cvetovima brokolija i prženim lešnicima. Napomene: ako želite, buratu možete zameniti mocarelom isečenom na kockice. Ako koristite sušeni paradajz normalne veličine, narežite ih nakon namakanja. Za vegetarijansku verziju, izostavite inćune.
Kukuruzno i pirinčano brašno
Karakteristika |
Vrednost |
Kategorija |
Italijanska
|
Brend |
Rummo |
Dobavljač |
Veleprodaja |
Način proizvodnje |
Gluten-Free, Vegan, Vegetarian |
Namena |
Čišćenje creva, Uzivanje |
Nutritivne informacije |
Visok nivo minerala |
Oblik pakovanja |
Pet kesa |
Pol |
Unisex |
Sadržaj pakovanja |
Testenine |