Tradicijom dužom od 100 godina (osnovan 1899) i jedinstvenim načinom prerade paradajza Mutti se danas nalazi na vodećoj poziciji u Italiji i svetu. Mutti proizvodi su nosioci sertifikata INTEGRALNE PROIZVODNJE pod kojom so podrazumeva: integralna i biološka zaštita poljoprivrednih kultura, kontrola kvaliteta proizvoda, primena agrotehničkih mera koje omogućuju da ova proizvodnja doprinosi zaštiti životne sredine.
Mutti proizvodi su proizvedeni od čistog paradajza obrađenog tako da Vam maksimalno skrati vreme pripremanja jela, a doprinese savršenom ukusu svojim vrhunskim kvalitetom. Na njivama na kojima se proizvodi paradajz zabranjena je upotreba veštačkih đubriva i herbicida. Takođe, nijedan Mutti proizvod ne sadrži konzervanse ni veštačke boje. Svi Mutti proizvodi imaju izrazito crvenu boju, jedinstven ukus i sadrže likopen. Međutim apsorpcija likopena je maksimalna kod ,,kuvanog" paradajza, odnosno termički obrađenog. Najbolji učinak ima sos za picu ili čorba od paradajza, koncentrat i paradajz iz limenke koji se kuva uz malo masnoća. Likopen smanjuje rizik od raka prostate, smanjuje takozvani loš holesterol (Ldl), a s njim i opasnost od srčanih bolesti, sprečava i druge vrste tumora, pre svega grlića materice, dojke, pluća i želuca. Takođe nijedan Mutti proizvod ne sadrži gluten, što je pogodno za ishranu dijabetičara. Mutti takođe svake godine dodeljuje nagradu "COLDEN TOMATO" farmeru koji ima najbolji rod paradajza.
Pelat je duguljasti, oljušten celi paradajz u sosu, po svom karakteru su čvrsti, sočni, bez kožice. Idealan za pripremu sosova, jela od mesa i drugih jela koja zahtevaju duže vreme kuvanja. Nakon otvaranja preruči se u nemetalnu posudu i čuva se u frižideru.
Oljušteni paradajz pelat, sok od paradajza.
Karakteristika |
Vrednost |
Kategorija |
Italijanska
|
Dobavljač |
Veleprodaja |
Način proizvodnje |
Non Gmo, Vegan, Vegetarian |
Namena |
Uzivanje, Varenje |
Nutritivne informacije |
Visok nivo minerala |
Oblik pakovanja |
Konzerva |
Pol |
Unisex |
Sadržaj pakovanja |
Sos |