Vekovima, prirodno fermentisani sos od soje koristi se u Azijskoj kuhinji, prvenstveno u Japanu. Danas, prirodno fermentisani sos od soje Kikkoman unapređuje ukus hrane u mnogim zemljama- od Mediterana do Skandinavije, Azije i Amerike. S toga, nije slučajnost što je Kikkoman svetski leder u proizvodnji sosa od soje.
Jedan je od retkih proizvoda koji prolazi kroz tri vrste vrenja: mlečno-kiselu fermentaciju, alkoholno vrenje kvasca i fermentaciju organskih kiselina. Posebne kulture kvasca započinju proces vrenja, koje kroz nekoliko meseci pretvara četiri prirodna sastojka u sos od soje. Ovaj prirodni način proizvodnje i vrenja sosa od soje prvi put je zabeležen pre 2,500 godina, kada je sos korišćen da vegeterijanskoj hrani da aromu mesa. Kikkoman sos od soje dobijen prirodnim vrenjem sadrži više od 285 posebnih aroma i elemenata aroma i kao takav je vrlo lak za upotrebu, prilagodljiv svim jelima i jednostavan za čuvanje. Bogat ukus i nežna boja ćilibara se besprekorno sjedinjuju sa drugim sastojcima bez maskiranja ili nadjačavanja ukusa. Može se koristiti umesto soli, kako bi se umanjio nivo prisutnog natrijuma u vašim jelima, a ujedno obogaćuje ukus
umamijem. Jedna kašičica Kikkoman sosa od soje, isto je kao da ste upotrebili jednu punu kašiku soli.
UMAMI
Hemijsko objašnjenje nam govori da je u pitanju visoka koncentracija amino kiselina, u ovom slučaju kaoprirodan rezultat dugotrajnog vrenja. Narodski rečeno – prirodan pojačivač ukusa. Obogaćuje ukuse, a potpuno je zdrav i prirodan! Ovako visok nivo amino kiselina može se naći u parmezanu, dinstanim pečurkama i u paradajz sosu
Alergeni: soja, gluten
NUTRITIVNE VREDNOSTI NA 100ML:
Energija kj 325 kJ
Ugljeni hidrati 3.2 g
od kojih su šećeri 0.6 g
Energija kcal 77 kcl
So 16.9 g
Proteini 10 g
voda, soja, pšenica, so.
Karakteristika |
Vrednost |
Kategorija |
Kineska
|
Brend |
Kikkoman |
Dobavljač |
Spices of the world |
Način proizvodnje |
Vegan, Vegetarian |
Namena |
Uzivanje |
Oblik pakovanja |
Bočica sa sadržajem |
Pol |
Unisex |
Sadržaj pakovanja |
Tečnost |