Kakao puter stiže sa bogatih i plodnih zemljišta Južne Amerike. Naš organski sirovi kakao puter se pravi 100% od najkvalitetnije sorte Criollo i jedinstven je na našem tržištu pošto je granulisan (nije u blokovima pa nema otpada, niti se mrvi). Zrna se blago fermentišu, a temperatura procesa je ispod 45°C što ga čini sirovim kakao puterom.
Teža prerada (grejanje na višim temperaturama) koja pretvara sirovi kakao puter u običan kakao ne utiče samo na to kako proizvođači označavaju krajnji proizvod. Ova toplota zapravo utiče na molekularnom nivou menjajući njegovu strukturu i umanjujući sadržaj hranjivih sastojaka.
Kakao zrna od kojih se dobija kakao puter, su visoko-antioksidativna hrana, jer sadrže značajnu količinu polifenola i flavanoidnih antioksidanata. U stvari, pokazalo se da su zrna kakaa jedan od najvećih dobavljača polifenola u našoj ishrani. Neki od ovih antioksidanata ostaju u kakao maslacu i nakon što se odvoje od zrna, što znači da je korisno za poboljšanje imuniteta, spuštanje upala i poboljšanje zdravlja srca – uprkos činjenici da je to zasićena mast. Kakao puter je zdrava mast, uglavnom zasićena kao kod kokosovog ulja.
Način upotrebe:
Do 30g dnevno u hrani. Može da se koristi za pravljenje čokolade i slatkiša, a može se nanositi na kožu kao krema.
Puter kakao
Karakteristika |
Vrednost |
Kategorija |
Namazi
|
Brend |
Dtc |
Dobavljač |
Dimitri trade |
Način proizvodnje |
Non Gmo, Organski proizvod |
Namena |
Anti stres, Energija, Holesterol, Krvna slika, Vitalnost |
Oblik pakovanja |
Natron kesa |
Pol |
Unisex |
Sadržaj pakovanja |
Puter |