ŠTA SU TO SLAVUJEVE PAHULjICE OD GRAŠKA?
Tajna kvaliteta pahuljica od graška je jednostavna. Uzima se celo zrno graška. Očisti se od ljuske, pri tome se ne oštećuje unutrašnja opna zrna. Propari se i spljoštim pod pritiskom. Tako pahuljice ostaju nutritivno podjednako kvalitetne kao i celo zrno graška. Na taj način omogućena je priprema brzog i kvalitetnog doručka bez kuvanja.
O PROIZVODU
Ovo je rod jednogodišnjih zeljastih biljaka iz porodice mahunarki. Evropsko i afričko Sredozemlje, kao i teritorija centralne Azije, smatraju se rodnim krajem većine njegovih vrsta. Arheolozi tvrde da seme graška čovek koristi od kamenog doba. Ova mahunarka se odlikuje činjenicom da sadrži veliku količinu proteina i vlakana, pa zbog toga ima blagotvoran uticaj na metaboličke procese i može biti dobar izvor proteina vegetarijancima i sportistima.
PREDNOSTI GRAŠKA
Grašak ima visok sadržaj kalijuma i fosfora, koji imaju značajnu ulogu u regulisanju procesa kardiovaskularnog i nervnog sistema. Ova mahunarka ima visok sadržaj vitamina B grupe (B1, B2, B3, B6), kao i vitamine C, K, A i E. Pored toga, grašak je bogat mikroelementima kao što su: natrijum, kalcijum, magnezijum, gvožđe, cink i selen. Svi ovi vitamini i hranljive materije često igraju bitnu ulogu u mnogim ključnim procesima u telu i potpomažu normalno funkcionisanje organizma. Imajte na umu da, zajedno sa graškom, u organizam ulazi i niz dragocenih kiselina, kao: glutamin – najvažniji element za funkcionisanje mozga, ili pantotenska kiselina, koja je neophodna za regulaciju metabolizma i obezbeđuje sintezu holesterola, hemoglobina i histamina, a značajna je i folna kiselina, koja učestvuje u formiranju crvenih krvnih zrnaca i doprinosi normalizaciji stvaranja krvi.
PREPORUČUJE SE
Upotreba graška ima blagotvoran uticaj na kardiovaskularni sistem čoveka, te se, pre svega, on preporičuje osobama koje pate od hipertenzije, jer visok sadržaj kalijuma, magnezijuma i kalcijuma pomaže u održavanju normalnog krvnog pritiska. Prehrambena vlakna pomažu u normalizaciji nivoa holesterola, pa se u skladu s tim smanjuje rizik od arteroskleroze. Uz to, antioksidanti, zajedno sa vitaminima A i E, štite ćelije od uništenja i na taj način doprinose borbi protiv kardiovaskularnih bolesti. Grašak se preporučuje i osobama koje pate od dijabetesa, jer ima nizak glikemijski indeks i bogat je vlaknima, koja smanjuju brzinu apsorpcije ugljenih hidrata, što dovodi do postepenog, a ne do brzog porasta nivoa šećera u krvi.
Prosečna hranjiva vrednost na 100g: Energija: 1513 kJ/362 kcal, Masti: 1,6g od kojih zasićene masne kiseline: 0,22g; Ugljeni hidrati: 65g od kojih šećeri manje od 1g; Dijetetska vlakna: 8,6g; Proteini: 20,6g; So: 0,01g
Sastav: Pahuljice od graška 100%
Karakteristika |
Vrednost |
Kategorija |
Proteini i fitness
|
Brend |
Slavuj |
Dobavljač |
Grecka |
Način proizvodnje |
Non Gmo, Vegan, Vegetarian |
Namena |
Energija, Mišićna masa |
Nutritivne informacije |
proteini (više od 10g na 100g), vlakna (više od 10g na 100g) |
Oblik pakovanja |
Pvc kesa |
Pol |
Unisex |
Sadržaj pakovanja |
Pahuljice |