Ovsene krupice, najneoštećeniji i celi oblik ovsa, dugo se kuvaju. Iz tog razloga, većina ljudi preferira valjani, zdrobljeni ili čelično rezani zob. Instant (brzi) zob je sorta koja se najviše obrađuje. Iako im je potrebno najkraće vreme da se kuvaju, tekstura može biti kašasta. Ovas se obično jede za doručak kao ovsena kaša, koja se pravi kuvanjem zobi u vodi ili mleku. Takođe su često uključeni u mafine, granole, kolačiće i druge pečene proizvode.
Ovas je bogat ugljenim hidratima i vlaknima, ali ima malo više proteina i masti od većine drugih žitarica. Takođe su veoma bogati mnogim vitaminima i mineralima. Ovas sadrži mnogo moćnih antioksidanata, uključujući avenantramide. Ova jedinjenja mogu pomoći u smanjenju krvnog pritiska i pružiti druge prednosti.
Ovas je takođe bogat rastvorljivim vlaknima beta-glukana, koji ima brojne prednosti. Pomaže u smanjenju holesterola i nivoa šećera u krvi, promoviše zdrave crevne bakterije i povećava osećaj sitosti. Zbog rastvorljivog beta-glukana u vlaknima, ovas može poboljšati osetljivost na insulin i pomoći u smanjenju nivoa šećera u krvi. Ovsena kaša vam može pomoći da izgubite težinu tako što ćete se osećati siti. To čini usporavanjem pražnjenja želuca i povećanjem proizvodnje hormona sitosti PYY.
Karakteristika |
Vrednost |
Kategorija |
Žitarice
|
Brend |
Beyond |
Dobavljač |
Veleprodaja |
Način proizvodnje |
Gluten-Free, Non Gmo, Vegan, Vegetarian |
Namena |
Antiksidans, Holesterol, Krvni sudovi |
Nutritivne informacije |
proteini (više od 10g na 100g), vlakna (više od 10g na 100g) |
Oblik pakovanja |
Pvc kesa |
Pol |
Unisex |
Sadržaj pakovanja |
Zrno |